Gletsjercursus

Zaterdag 27 juni 2020 tot

zaterdag 4 augustus 2020

 

Voor dit jaar heeft Spiro volgend voorstel voor een gletsjercursus uitgewerkt: een 8-daagse bergvakantie in Kals am Grossglockner, Oostenrijk waarvan 4 dagen effectief gletsjercursus.

 

Contacteer Spiro voor inschrijvingen of meer inlichtingen.

 

Hiernaast een eerste aanzet voor het programma:

 

Programma

Dag 1 - zaterdag 27 juni 2020

Vertrek vanuit Belgie Hasselt om 06:00 naar Oostenrijk Kals am Grossglockner met aankomsttijd 18:00.

We overnachten in het biobauerhof Landhaus Taurer waar we ook van ons avondmaal zullen genieten bij het Restaurant Gamsalm te Grossdorf.

 

Dag 2 - zondag 28 juni 2020

Na onze eerste nacht ontbijten we in de biobauerhof en daarna maken we ons klaar met direct een flinke tour naar de spectaculair gelegen Stüdlhütte. 

Laagste punt: 1492m

Hoogste punt: 2354m

Afstand: 7.00km

Hoogtemeters: 868m

Wandeltijd: 5 a 6 uren

De wandeling loopt van de Taurerwirt naar het achterste Teischnitztal onder de imposante gletsjersloop van de Teischnitzkees. Indrukwekkend beeld van de sloop van de Teischnitzkees en de Großglockner. De Pifang Alm wordt beheerd door lokale boeren. 

We wandelen verder door het Teischnittal naar de Stüdlhütte waar we ook onze berggids zullen ontmoeten.

 

 

Dag 3 - maandag 29 juni 2020

Op de eerste dag gaan we naar de gletsjer (Teischnitzkees) bij de Stüdlhütte. Oefenen is het kruisen van firn hellingen en het remmen van vallen, verschillende klimtechnieken, spleetredding, knopen en touwinstructie.

 

Dag 4 - dinsdag 30 juni 2020

Op de tweede dag gaan we naar de gletsjer (Teischnitzkees) bij de Stüdlhütte. Oefenen is het kruisen van firn hellingen en het remmen van vallen, verschillende klimtechnieken, spleetredding, knopen en touwinstructie.

 

Dag 5 - woensdag 1 augustus 2020

Op de derde dag in 2 groepen van 3 personen gaan we alles weer herhalen wat we de dagen voorheen geleerd hebben met toezicht van de Kals berggids.

 

Dag 6 - donderdag 2 augustus 2020 

Moet ik nog aanvragen voor de bijkomende kosten kan misschien in de aangeboden prijs zijn.

Op de vierde dag beginnen we vroeg circa 05:00 om de Grossglockner  (3798 m) te beklimmen via de Stüdlgratt route en dalen we af via de normale route naar de Erzherzog Johann Hütte – Adlersruhe (3454 m) waar we een lekkere warme soep eten, na deze heerlijke soep gaat de afdaling verder naar de Stüdlhütte. Na een succesvolle Gletsjerervaring keren we terug naar de Biobauerhof Landhaus Taurer en eindigen de cursus in de late avond.  

 

Dag 7 - vrijdag 3 augustus 2020

Deze dag vullen we in naar de behoeften van de deelnemers. Klimmen in de tuinen van  Kals (Lucknerhaus en Arnig) 

Dag 8 - zaterdag 4 augustus 2020

Na een succesvolle avontuur gaan we terug naar de België en eindigen we deze route van 900 km in de avond. Vertrek naar Belgie na ontbijt 09:00  aankomst te Hasselt 20:00.

 

Dit programma is uiteraard onder voorbehoud. Wijziging datums, weersomstandigheden, terreingesteldheid en het niveau van de deelnemers (conditioneel alsook technisch) kunnen o.a. van invloed zijn op het uit te voeren programma.