IJsklimmen

 Kerst: 26 tot 30 december 2024

Krokus: 5 tot 9 maart 2025

 

Geschatte prijs

+- 800 euro*

 

Max. 4 personen

per instructeur

 


Stel je voor, je staat aan de voet van een glinsterende ijsmuur, gewapend met ijsbijlen en stijgijzers, klaar om een avontuur aan te gaan dat je nooit zult vergeten. Je eerste ervaring met ijsklimmen, onder de zorgzame begeleiding van een fantastische gids die je veiligheid als hoogste prioriteit heeft en je zelfvertrouwen stimuleert. De koude lucht vult je longen terwijl je je eerste stappen zet, je bijl in het ijs slaat en langzaam omhoog klimt. Het is een uitdaging, maar een die je met open armen verwelkomt, wetende dat je in goede handen bent.

Tijdens de cursus leer je verschillende technieken zoals Toprope, Voorklimmen, Ankers maken, Abalakov, Multi-pitch en Dry-tooling. Elke techniek wordt zorgvuldig uitgelegd en gedemonstreerd door je gids, waardoor je de vaardigheden en het vertrouwen krijgt om ze zelf toe te passen. Je zult versteld staan van hoe snel je leert en hoe natuurlijk het voelt. Aan het einde van de dag, terwijl je naar beneden kijkt op de grond die je zojuist hebt overwonnen, zul je een gevoel van voldoening ervaren dat maar weinig ervaringen kunnen evenaren. Dit is ijsklimmen - uitdagend, opwindend en absoluut onvergetelijk.

VERBLIJF

 

 

Overnacht tussen de bergtoppen van de Oostenrijkse Alpen in het Matreier Tauernhaus, slechts een steenworp verwijderd van het Eispark en een korte wandeling van het National Park Hohe Tauern.

 

Het verblijf biedt een unieke combinatie van traditionele charme en moderne gemakken. Door het halfpension geniet je na een dag ijsklimmen van een heerlijk diner in het gezellige restaurant. Vergeet zeker ook niet nog eentje te drinken met je gids!

 

 

*Lunchpakket verkrijgbaar voor 3 euro.


MATERIAAL

 

 

Als beginnend ijsklimmer wordt er niet verwacht al het materiaal te bezitten of aan te kopen. Hieronder kan je een lijstje vinden van het meest noodzakelijk materiaal.

 

  • C of D schoen (stijgijzer compatibel)
  • Warme kleding (Tot -10°C)
  • Het gebruikelijke klimmateriaal
    (Klimgordel, Leeflijn, Musketons, …)

IJsbijlen, IJschroeven en Stijgijzers kunnen gehuurd worden voor 10 euro per dag bij de gids.


PRAKTISCH

 

Het vervoer dient zelf geregeld te worden. Carpoolen wordt aangeraden en kan onderling geregeld worden wanneer de inschrijvingen vast staan. Wees gewaarschuwd dat in het bezit zijn van sneeuwkettingen verplicht is.

 

Voor wie langer wilt verblijven dient dit ruim op voorhand door te geven.

 

De aangegeven prijs is een ruwe schatting van de totaalkost van de reis. Deze kan variëren afhankelijk van transport, maaltijden en kostprijs verblijf hut.

INSCHRIJVEN

 

Het invullen van onderstaand formulier is NIET bindend. Alle geinteresseerden worden aangemoedigd te registreren via het onderstaande formulier en ontvangen vervolgens alle informatie en contactgegevens. Aarzel bij verdere vragen zeker niet om contact op te nemen.

 

Inschrijvingsformulier:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.