Gletsjercursus 2024

 September 2024

19.09.2024 - 25.09.2024

 

Geschatte prijs

+- 800 euro*

 

Max. 6 personen

per instructeur

 


Probeer je eens in te beelden, jou eerste stappen in de wereld van het alpinisme. De lucht is helder, de zon schijnt fel en de sneeuw knispert bij elke stap. Het uitzicht op de majestueuze bergen is niets minder dan spectaculair. Vergezeld door een ervaren lokale gids, dat een bron van kennis en inspiratie is. Zijn passie voor de bergen is aanstekelijk en zijn toewijding aan veiligheid geeft jou het vertrouwen dat nodig is om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

De eerste taak is het veilig oversteken van een gletsjer. Onder de deskundige begeleiding van de gids leert men hoe de juiste uitrusting te gebruiken, hoe de omstandigheden op de gletsjer te lezen en hoe veilig te navigeren. Noodsituaties zoals het vallen in een gletsjerspleet leer je opslossen. In zo’n situatie is het essentieel om te weten hoe een crevasse takel en zelfredding uit te voeren. Deze vaardigheden worden grondig geoefend onder begeleiding van de gids. Ondanks de uitdagingen die je onvermeidelijk tegenkomt, ben je in staat om veilig en succesvol de gletsjer over te steken, dankzij de vaardigheden die je hebt opgedaan en de begeleiding van de fantastische gids. Het is een ervaring die je nooit zal vergeten, een die respect voor de bergen en liefde voor het alpinisme alleen maar verdiept.

 

VERBLIJF

 

 

Overnacht tijdens de cursus aan de voet van Oostenrijk’s meest weelderige en tevens ook hoogste top, in de luxueze Stüdlehutte.

 

Door het halfpension geniet je na een dag op de gletsjer van een heerlijk buffet in het gezellige restaurant. Vergeet zeker ook niet nog eentje te drinken met je gids!

 

Om toch wat meer vakantiegevoel te creeren en de tocht minder zwaar te maken wordt er bij aankomst en vertrek overnacht in het dal om de klim van en naar de Stüdlehutte te scheiden van de vermoeiende autorit of eventuele cursus dag. 
Verblijf nog te bepalen.


MATERIAAL

 

 

Als beginnend alpinist wordt er niet verwacht al het materiaal te bezitten of aan te kopen. Hieronder kan je een lijstje vinden van het meest noodzakelijk materiaal.

 

  • Huttenslaapzak (verplicht in Stüdlehutte)
  • C of D schoen (stijgijzer compatibel)
  • Kleding voor warm en koud
  • Het gebruikelijke klimmateriaal
    (Klimgordel, Leeflijn, Musketons, …)

Piolets, Stijgijzers en klimtouwen kunnen gehuurd worden voor 10 euro per dag bij de gids.


PRAKTISCH

 

Het vervoer dient zelf geregeld te worden. Carpoolen wordt aangeraden en kan onderling geregeld worden wanneer de inschrijvingen vast staan.

 

Voor wie langer wilt verblijven dient dit ruim op voorhand door te geven.

 

De aangegeven prijs is een ruwe schatting van de totaalkost van de reis. Deze kan variëren afhankelijk van transport, maaltijden en kostprijs verblijf hut.

INSCHRIJVEN

 

Het invullen van onderstaand formulier is NIET bindend. Alle geinteresseerden worden aangemoedigd te registreren via het onderstaande formulier en ontvangen vervolgens alle informatie en contactgegevens. Aarzel bij verdere vragen zeker niet om contact op te nemen.

 

Inschrijvingsformulier:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.