Wandeltrektocht Lee Trail

9 tem 11 mei 2024

 

Berry neemt ons mee op een prachtige wandeltrektocht langs de befaamde Lee Trail in Luxemburg.

 

Inschrijven voor deze activiteit is verplicht via het inschrijvingsformulier onderaan de beschrijving.

De Lee trail is een 53 kilometer lange wandeltocht die ons in 3 wandeldagen vanaf Ettelbruck langs talloze rotsachtige bergkammen (Lee) via Bourscheid en Hoscheid naar Kautenbach brengt.

 

Onderweg zijn er 2500 hoogtemeters (omhoog & omlaag) te overwinnen. Ruim 60% van het traject gaat over onverharde paden.

Meer informatie is hier te vinden: Introductie - Escapardenne

 

We vertrekken op woensdagavond 8 mei, of donderdag 9 mei in de vroegte, richting Kautenbach waar we de trein nemen naar Ettelbruck. Donderdag, vrijdag en zaterdag 9-11 mei wandelen we, bepakt met rugzak, tent en slaapgerief, de verschillende etappe's.

De exacte etappe indeling is onder voorbehoud van beschikbaarheid van de campings, we wandelen maximaal 20km per dag. Zaterdagnamiddag rijden we vanuit Kautenbach weer terug naar huis. Eventueel kun je ook in Kautenbach op de camping overnachten, om zondag naar huis te rijden.

 

Deze tocht is geschikt voor eenieder met een goede conditie die ook een  toerrugzak met zich mee kan dragen. Ervaring is niet vereist, we begeleiden graag wandelaars die hun "eerste stapjes" zetten op het gebied van trektochten.

Het benodigde materiaal is door iedereen zelf te voorzien. Binnen de groep kunnen er eventueel afspraken gemaakt worden om vrije plekjes in tenten op te vullen. 

 

Voor deze tocht is inschrijven noodzakelijk, helaas is er een limiet van 12 deelnemers (op volgorde van aanmelding). Bij meerdere aanmeldingen gaan we een reservelijst maken.

Leden onder 18 jaar enkel onder begeleiding.

 

De overnachtingen bedragen ongeveer €15 p.p.p.n. voor de campings. Het openbaar vervoer in Luxemburg is gratis. Verdere kosten zijn afhankelijk van eten en drinken dat onderweg genuttigd wordt.

 

Wacht met aankopen van materiaal, wellicht kunnen er ook spullen geleend worden.

 

Inschrijvingsformulier:

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.