Over BAC Limburg

Wat is BAC Limburg?

BAC Limburg of voluit Belgische Alpen Club Limburg is een van de Vlaamse bergsport verenigingen die opereren onder de koepel van de Klim- en Bergsportfederatie Vlaanderen.

 

Je kan ons dan ook op regelmatige basis vinden in klimzalen, op de rotsmassieven in binnen- en buitenland, in de bergen of op wandelpaden in alle windstreken.

Onze activiteiten

Vooreerst richten we jaarlijks een Klimschool in met als doel het behalen van een KVB3 brevet. Deze start vroeg op het jaar om zo nog voor de zomer, indien positief geëvalueerd, kunnen af te sluiten met het behalen van het brevet.

Daarnaast organiseren we diverse klimtreffens zoals de afgelopen jaren naar Orpierre en La Bérarde in Frankrijk of Berdorf in Luxemburg.

 

Ook de verschillende jaarlijks georganiseerde wandelingen, huttentochten, cursussen of wandelweekends worden bijzonder gesmaakt en kunnen steeds op veel bijval rekenen.

 

Al onze activiteiten worden op regelmatige basis bijgewerkt op deze website en uitgebreid gecommuniceerd via onze Facebook pagina. Wil je zonder veel moeite op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

 

Ook hebben we speciaal voor de mensen die meer willen doen dan de "officiële" activiteiten 3 actieve Whatsapp groepen waar respectievelijk afspraken om te klimmen, te wandelen en te moutainbiken in gemaakt kunnen worden.

Wil je deelnemen aan de Whatsapp groep betreffende klimmen of moutainbiken, stuur dan een e-mail met je GSM nummer naar Koen en we voegen je toe.

Voor de Whatsapp groep betreffende wandelen kan je een e-mail met je GSM nummer naar Lorenzo sturen.

Lid worden...

Je kan lid worden via de website van de Klim- en Bergsportfederatie. Hier kan je je keuze maken uit de gewenste provinciale club. De betaling van het lidgeld gaat alleen online via deze website.

Als lid kan je meedoen met onze klimschool, wandelingen, klimuitjes, klim-en wandelvakanties maar je vindt er ook nieuwe vrienden met wie je jouw avonturen gaat beleven...

Voordelen KBF

Als lid van BAC Limburg ben je ook lid van de Klim- en Bergsportfederatie.

Dat biedt natuurlijk enkele voordelen:

  • Uitgebreide verzekering
  • 5x per jaar gratis Klim- en Bergsport Magazine
  • Uitgebreid aanbod in de webshop
  • Gratis toegang tot de rotsen
  • Tot 50% korting in berghutten
  • Beleef de sfeer van een berghut in België
  • Profiteer van allerlei kortingen
  • Ga op weg naar zelfstandigheid
  • Word begeleider
  • Gratis toegang tot klimcompetities

De Klim- en Bergsportfederatie is dé expert in Vlaanderen op het gebied van klim- en bergsport, erkend en gesubsidieerd door Sport Vlaanderen. De KBF ondersteunt en begeleidt de aangesloten clubs bij de organisatie van opleidingen, wedstrijden, trainingen en andere clubactiviteiten.